Sensatie bij OFK Slingeraap 2019

De 37e editie van het Open Fries Kampioenschap (OFK) Slingeraap leverde gisteren onder zonnige omstandigheden wederom nieuwe records op, met mooie winnaars.

Zoals gebruikelijk werd in de Slingeraap-arena bij de Boorne achter de oude Rabobank weer in vijf klassen om de titels gestreden: dames/heren junioren, dames/heren senioren en 35+. Waar regen er een jaar geleden nog voor zorgde dat de wedstrijd dertig minuten werd uitgesteld, was er met temperaturen van rond de vijfentwintig graden ditmaal geen vuiltje aan de lucht.

Er werd gestart met de meisjes. Ook de kampioen van vorig jaar, Alie Haanstra, was aanwezig om haar titel te verdedigen. En dat deed ze dan ook, met veruit de grootste afstand werd ze ook dit jaar Fries Kampioen Slingeraap bij de meisjes. Bij de jongens wist Daan de Groot beslag te leggen op de eerste plaats.

Ook veel deelname bij de senioren dit jaar, bij de heren 25 deelnemers en bij de dames 20 deelnemers.
Zowel bij de dames als bij de heren was genoeg deelname voor de extra 35+ competitie.
Bi de dames 35+ wist Bettina Haanstra te winnen, waardoor moeder en dochter beide op het podium kwamen. Bij de heren 35+ (waarvan 2 heren 65+) wist Andre de Jager zijn titel te prolongeren.

Bij de dames deed favoriet Wendy Schaap deed ook weer mee, de laatste jaren won zij het kampioenschap maar dit jaar ging de titel naar Berber Nijholt, met een totale afstand van 25.18 meter.

Jochem van Kalsbeek begon bij de heren senioren - gesteund door zijn in 2018 gesprongen Friese record van 15,82 meter - als huizenhoge favoriet aan het kampioenschap en maakte die status met titelprolongatie helemaal waar. Gelijk bij de eerste sprong ging Jochem bijna over zijn record van vorig jaar heen, maar om in de finales liet hij het achterster van zijn tong zien: de eerste finalesprong was 16.07 meter. En alsof dat nog niet genoeg was, eindigde de volgende sprong in een afstand van 16.25 meter, wederom een nieuw Fries record voor Jochem.

Alie Haanstra wist bij de Kampioenssprongen de avond nog mooier te maken, door het record van Annemarie van Woerden, dat sinds 2006 in de boeken stond, te verbeteren naar 13.36 meter.
Ook Jochem haalde nog 1x uit maar kwam met de allerlaatste sprong net te kort voor nog een nieuw record.
We mogen weer terug kijken op een spectaculaire avond bij het Slingeraap in Akkrum en kijken nu al weer uit naar volgend jaar.

Related Articles

Copyright © 2023 OFK Slingeraap Akkrum